Žilinský festival kávy prichádza už po druhý krát!

Žilinský festival kávy prichádza už po druhý krát!

Akcia plná výborných pražiarní a viac ako tisíc milovníkov kávy na jednom mieste. To môže znamenať aj ekologickú pohromu, plnú jednorázových pohárikov. Mabets opäť prišlo s riešením - vlastný KeepCup pre každého návštevníka.

Vezmi si vlastný pohár

Princíp je jednoduchý – každý si prinesie vlastný pohár - či už obľúbenú šálku z domu alebo KeepCup. Kto chce, má možnosť dostať ku vstupenke originálny KeepCup (za super cenu) a tak si vychutnávať festival s dobrým pocitom, že po jeho pôžitku z výbornej kávy, čokolády, či čaju po ňom neostala kopa odpadu. Jednorazové papierové poháre sa totiž nedajú recyklovať  a tie kompostovateľné sú na tom z hľadiska uhlíkovej stopy ešte oveľa horšie.

Funguje to

Aj na prvom ročníku Žilinského festivalu kávy bola k dispozícii samoobslužná oplachovacia stanica, kde si mohol každý návštevník pohár opláchnuť. Jednoduché a funkčné riešenie, ktoré nás stálo iba niekoľko litrov vody. Tento rok to nebude inak.

Minulý ročník ušetril 8000 pohárov

Oplachy a počet návštevníkov sme pozorne sledovali. Počas festivalu si návštevníci oplachli svoje poháre celkom 8000 krát čo znamená len jedno - ušetrili sme spoločne 8000 jednorázových pohárov, ktoré by inak skončili na skládke.

Sme zmenou, ktorú chceme vidieť vo svete

Chceme svet bez jednorázových pohárov! Alebo aspoň bez väčšiny z nich. A robíme všetko pre to, aby to tak bolo. Chce to len prvý odvážny krok. Sme radi, že prvý ročník Žilinského festivalu kávy bol inšpiráciou aj pre ďalšie festivaly. Myslíme si, že pôžitok z kávy počas takýchto akcií by nemal byť priamo úmerný množstvu odpadu z jednorázových pohárov.

Pre viac informácií o tom, ako môže byť vďaka KeepCup aj váš festival zero-waste nás kontaktujte!