Nová kolekcia KeepCup Changemakers dorazila na mabets! V čom je výnimočná?

Nová kolekcia KeepCup Changemakers dorazila na mabets! V čom je výnimočná?

Povedzme si narovinu, že s našim životným prostredím to nevyzerá ružovo. Viac ako kedykoľvek predtým ho teda musíme chrániť. Možnosti sú rôzne – recyklovať, produkovať menej odpadu či nahradiť klasické plasty ekologickejším materiálom. Sme preto radi, že je tu značka ako KeepCup, ktorej naša malá planéta ľahostajná nie je. Pred časom bola svetu predstavená ich najnovšia séria s názvom Changemakers. O čom je a v čom je výnimočná?

Značka KeepCup vznikla v roku 1998 v druhom najväčšom meste v Austrálií, Melbourne. Založili ju súrodenci so zámerom čo najviac zredukovať množstvo odpadu. Začali teda predávať poháre so špeciálneho plastu, ktoré boli skvelou alternatívou k jednorazovým pohárom na kávu. Zakrátko si vďaka štýlovému dizajnu KeepCup pohárov a ich hlbokej myšlienke získali srdcia spotrebiteľov. Dodnes predali viac ako 3 milióny pohárov, pričom ich nákupom zákazníci ušetrili miliardy pohárov na jedno použitie. Pred časom svet uzrela ich najnovšia kolekcia  názvom Changemakers. O čom je?

Malý plastový alebo sklenený pohár na teplé nápoje, ktorý hrdo nesie názov KeepCup Changemakers je o malých zmenách, ktoré môže urobiť každý jeden z nás. Mnoho ľudí sa totiž vyhovára, že recyklovať nevie, nemá na to čas alebo jednoducho len nechce a nemá záujem. Avšak, mať na zreteli životné prostredie a žiť životným štýlom, ktorý ho nepoškodzuje nie je žiadnou vedou. Značka KeepCup nazvala svoju najnovšiu sériu Changemakers (dosl.prekl. tvorci zmien), pretože každý z nás môže vo svojom živote urobiť čo i len malú zmenu. Napríklad takú maličkosť, akou je voľba ekologického pohára namiesto jednorazového. Ide síce o malú zmenu, no táto zmena sa ráta a môže mať veľký vplyv. Pretože nádej na lepší svet začína najskôr v našej hlave.

Viete o tom, že na svete a každú minútu spotrebuje a vyhodí viac ako 1 milión jednorazových pohárov? Práve tie sú vyrobené z plastu alebo papiera, ktorý vlastne ani nie je papierom a zrecykluje sa ich len zlomok. Pokiaľ milujete kávu alebo čaj so sebou nosiť kamkoľvek a záleží vám na životnom prostredí, KeepCup Changemakers je tou najlepšou voľbou. Bude vám totiž pripomínať, že aj takou obyčajnou a rutinnou činnosťou, akou je pitie kávy robíte svet lepším.

Pozrieť nové poháre KeepCup Changemakers>>>