Akú kávu pijete? Prezradí to veľa o vašej osobnosti!

Akú kávu pijete? Prezradí to veľa o vašej osobnosti!

Určite nemusíte dlho premýšľať nad dôvodom, prečo si pripraviť kávu. Často sa tých dôvodov veru nájde aj viac ako jeden. Ľudia pijú kávu ráno, aby sa prebudili alebo získali energiu počas dňa. Niektorí pijú kávu aj preto, lebo má pozitívne účinky na naše zdravie, keďže znižuje stres a upokojuje. Ďalší pijú kávu jednoducho len preto, že im chutí. Dôvody sú rôzne a každý pije inú kávu. Niekto si do nej dáva mlieko, iný cukor či dokonca momentálne veľmi trendové ochutené sirupy. Akú kávu pijete vy? Vie toho o vás povedať veľa! Psychológovia sa totiž zhodujú, že typ kávy môže súvisieť s našimi osobnostnými črtami.

Milujete kávu? Šálky Acme&Co si vďaka ich praktickosti a kvalite zamilujete!

Čierne silné espresso?

Ktosi kedysi povedal, že piť espresso je ako fajčiť cigaretu bez filtra. Ten, kto má rád tento typ silnej a malej kávy je obvykle šéf s vodcovskými sklonmi. Takýto človek ide na hranu, je často náladový a tvrdo pracuje. Má však aj negatívne stránky osobnosti - je aj výbušný a náladový. Ak ste aj vy milovníkom espressa, určite je u vás na stole šálka kávy aj pri čítaní tohto článku. Espresso maniaci svoje „smrťáky“ totiž pijú niekoľkokrát denne, a to aj vo večerných hodinách, kedy ešte stále potrebujú byť čulý po celom dni stresov a práce. Pozor však, s dôverou vo vzťah sa kamarátia len veľmi ťažko.

Café Latte?

Café Latte milujú predovšetkým ľudia, ktorí chcú, aby ich mali všetci radi. Sú príjemní, milí, no zároveň trochu nezrelí a kritiku znášajú horšie než iní. Majú radi svoje pohodlie a potrpia si aj na perfektný zovňajšok. Milujú nakupovanie a relax je pre nich nesmierne dôležitý. Vedia byť veľmi milí, priateľskí, spoločenskí, ale aj nekompromisní, ak si to ich profesijné postavenie vyžaduje. Sú vernými partnermi.

Kapučíno?

A čo tí, ktorí milujú kapučíno? Sú to extroverti s poriadne optimistickým pohľadom na svet! Rovnako ako ich nápoj, aj oni dokážu poriadne peniť, ak sa okolo nich deje nejaká krivda. Nie sú prehnanými detailistami a dlhé diskusie ich nudia k smrti. Tešia sa z materiálnych vecí, no nie sú nimi chorobne posadnutí. Šedosť a negativizmus im nič nehovorí.

Instantná káva?

Milovníci rozpustnej kávy sú veselípriamočiari ľudia, ktorí sa radi smejú a žijú na maximum. Sú tiež skvelými priateľmi, lebo sa nezaoberajú malichernosťami a neradi ohovárajú. Nie sú tiež domýšľaví a neznášajú okázalé správanie. Ak ich dobre nepoznáte alebo ste sa s milovníkom instantnej kávy dostali do kontaktu prvýkrát, môžu a vám zdať nezáživní, ba až odmeraní, no opak je pravdou. Sú dobrými ľuďmi, ochotnými vždy pomôcť. Keď sa im niečo nepáči, neboja sa to povedať.

Zalievaná káva?

tichí, náladoví a len zriedkakedy u nich uvidíte extrovertné správanie. Život s takýmto človekom v jednej domácnosti je však skvelý, keďže milujú poriadok doma, v osobných veciach, v aute aj na pracovisku. Nemajú radi zmeny, nové veci a vážia si priateľov. Síce ich majú len pár, no majú s nimi výborné vzťahy. Jediné, čo by vám na nich mohlo skutočne prekážať, je množstvo kávových semienok v kuchynskom dreze.