5 tipov na nádherné vianočné darčeky inšpirované Zero Waste štýlom

5 tipov na nádherné vianočné darčeky inšpirované Zero Waste štýlom

Vianoce nie sú len o naháňaní sa za dokonale uprataným domovom a nie sú ani o strese. Sú predovšetkým aj o krásnom čase, ktorý plnohodnotne strávime s ľuďmi, na ktorých nám záleží. Darčeky taktiež neodmysliteľne patria k Vianociam. Skúste však maratóny po obchodných centrách a nákupy častokrát kopy nepotrebných vecí (len aby sme dodržali spoločenské konvencie) vymeniť za nákup vecí, ktoré majú skutočný zmysel, neničia našu prírodu a sú v súlade so štýlom Zero Waste. Navyše, kúpite ich pekne z pohodlia domova!

#1 Pre milovníka kávy

To, že je ekologický pohár KeepCup  našom zozname na prvom mieste vás určite neprekvapuje. Tomuto produktu jednoducho veríme a milujeme ho, rovnako ako stovky spokojných zákazníkov, ktorí vymenili obrovský objem jednorazových pohárov na kávu za jeden, ktorý neškodí našej zelenej planéte. Ak máte vo svojom okolí kávového nadšenca, ktorý si svoj obľúbený nápoj nosí všade so sebou, toto je ideálny darček. Najväčším problémom bude len výber tej správnej farebnej kombinácie.

Poháre KeepCup Original

#2 Pre bezobalového nadšenca

Máte vo svojom okolí Zero Waste nadšenca, ktorý by si v obchode ani za svet nezobral mikroténové vrecko? Ideálnym darčekom sú naše take5nets ekosieťky, ktoré vami obdarovaná osoba môže s radosťou v obchode naplniť ovocím, zeleninou, orieškami či čímkoľvek iným. Tieto ekosieťky totiž slúžia ako perfektná náhrada klasických plastových mikroténových vrecúšok, ktoré bohužiaľ stále nájdeme v každých potravinách.

Ekosieťka značky again&a-gain

#3 Pre aktívneho človeka

A nielen pre neho, ale pre všetkých! Každý z nás totiž pije a snaží sa aspoň trochu dodržiavať pitný režim. Ak vo vašej rodine alebo okolí máte osobu, ktorá neustále niekam behá a pitný režim si vždy so sebou berie do tašky, ekofľaše sú skvelým darčekom. Ekofľaše SIGG sú napríklad zo zdravotne nezávadnej nerezovej ocele, vydržia roky a hravo strčia s posmešným úsmevom do vrecka všetky plastové fľaše, ktoré sú určené na jedno použitie.

Ekofľaša značky SIGG

#4 Pre milovníka originality

Vymýšľate vianočný darček pre milovníka originality, ktorý si potrpí na unikátne kúsky, ktoré nemá každý? V tom prípade hoďte očkom na naše ceruzky Perpetua. Ceruzky sú z tvrdého grafitu, takže sú odolné a pri písaní nezafarbia ruky. Na výrobu bol taktiež použitý grafitový prach, ktorý je vlastne odpadom a inak by bol nevyužitý a zakopaný do zeme. Navyše, na výrobu nie je potrebné drevo, takže sa nielen využíva odpad, ale zároveň sa aj chránia lesy. Skvelé, nie?

Ceruzka Perpetua

#5 Pre každého

Áno, ekotašky sú naozaj pre každého. Veď kto z nás nechodí do obchodu a nepoužíva tašky? Skúsme teda spoločne povedať nie tým plastovým! Tie ekologické navyše vyzerajú krásne farebné, sú kvalitné a zmestí sa do nich aj naozaj veľký nákup. Navyše, dajú sa zloziť a uschovať v maličkom obale, ktorý v kabelke nezaberie takmer žiadne miesto. Áno, ekotaška je skutočne darčekom vhodným pre každého!

Ekotaška LOQI

Chcete svojim blízkym dopriať nejaký z nasledujúcich darčekov? Do 18.12. vám garantujeme doručenie do Vianoc.

Šup na mabets >>