8 potrebností pre každý deň

Sú veci, bez ktorých pre mňa nie je deň dňom. Možno to nie sú predmety, od ktorých závisí môj život, no som omnoho pokojnejšia, keď zapĺňajú priestory mojej tašky a ja viem, že sú stále pri mne. Tak sa poďme pozrieť, o čom sa to vlastne bavíme.

1. Jeden KeepCup

Ak to kapacita kabelky umožní, KeepCup sa stáva jasným kandidátom na spoločníka. O jeho výhodách sme už písali, teraz Vám dáme aspoň užitočný tip, ak máte viac ako jeden. Poriadne si rozmyslite, ktorý si so sebou v daný deň vezmete. Najmä veľkosť je kľúčová. Môže sa stať, že sa rozhodnete pre S-ko, ale počas dňa dostanete chuť na latté a čo potom? Do S-ka sa s určitosťou nezmestí. Tak bacha na to.

2. Diár

Ja som bez diára ako bez ruky. Mám tam všetko. Dátumy, deadliny, kopnutia múzou, myšlienky, povinnosti, anglické a nemecké slovíčka, nákupné zoznamy, recepty. Všetko, čo sa mi môže v budúcnosti zísť.

3. Laptop

Ako človek 21. storočia si svoju existenciu bez neho neviem tak celkom predstaviť. Píšem na ňom články, učím sa, zabíjam a strácam čas. Skrátka samé dôležité veci.

4. Ekotaška LOQI

LOQI je bezkonkurenčne číslo jeden. Bez nej by som si nenakúpila, to vám poviem na rovinu. A keďže igelitky nebavia len mňa, ale tipujem, že ani Vás a prírodu už vôbec nie, odporúčam mať LOQI stále pri sebe a najlepšie v každej kabelke/taške, potom sa Vám nestane, že si ju zabudnete. Nie je nič horšie, ako naplniť v obchode celý košík dobrotami a pri pokladni zistiť, že pri sebe nemáte tašku. Bŕŕ.

5. Hodinky

To aby som nechodila neskoro a nebola závislá od mobilu.

6. Držiak na kľúče

Nájsť niečo vo veľkej taške je niekedy mission impossible, to mi potvrdí každý (minimálne každá žena). Zmestí sa do nej veľa vecí, no zároveň je o to ťažšie niečo v nej rýchlo nájsť. A keď ide o niečo také malé ako kľúče v niečom takom veľkom ako je kabelka, prechádza to do úplne iného levelu. Koľko zúfalých momentov pred dverami do bytu, domu či auta by sme si ušetrili, keby sme každý mali v taške takýto šikovný malý vešiačik z kolekcie bobino? Jednoducho ho umiestnite napríklad do bočného vrecka v taške, z druhej strany naň zaveste kľúče a keď ich potrebujete, budú s určitosťou tam, ani sa nepohnú!

7. Peňaženka

8. Puzdro na okuliare

Okuliare nosím vždy so sebou v taške. Pre každý prípad. Predtým sa mi však pravidelne stávalo, že keď som ich potrebovala, tak akoby zmizli aj s puzdrom z útrob tašky, prepadli sa kdesi do neznáma, alebo aspoň mimo dosahu môjho hmatu. Odkedy mám puzdro na okuliare bobino, som o čosi menej nervózna a tým je celý deň aspoň o trošku krajší. Tento šikovný kúsok Vám dokonca ponúkne aj možnosti! Môžete ho mať buď zatvorené alebo dokonca otvorené (znie to nebezpečne ale nie je), čo sa hodí najmä vtedy, ak chcete niečo rýchlo uvidieť alebo prečítať a nechcete zbytočne strácať čas. A ešte sa Vám ponúka v rôznych farbách. Od bielej pre klasikov až po červenú či zelenú pre tých z Vás, ktorí majú radi farby.

Možno sa Vám nebude všetkých týchto osem vecí zdať tak užitočných ako mne, no verím, že aspoň v niektorých objavíte to skryté čaro tak ako ja (samozrejme nenarážam na peňaženku či hodinky). Ale ak by ste si ich zaobstarali, napríklad viacero kúskov značky bobino, zistíte, v akej harmónii dokážu vedľa seba žiť (kompletnú ponuku nájdete v sekcii Kolekcie – bobino).