10 vecí, ktoré si uvedomí každý šťastný majiteľ KeepCup

Keď tak rozmýšľam nad tým, prečo som si vlastne kúpila svoj prvý KeepCup, napadá mi viacero dôvodov. Šetrí prírodu, je ľahký, dobre sa čistí a v ruke vyzerá pekne. Za posledné tri roky som vystriedala už tri KeepCupy a pri ich používaní som postupne prichádzala na to, že KeepCup neplní len funkcie, ktoré má napísané na krabičke, ale má aj mnoho iných svetlých stránok. Verím, že väčšina z vás, aktívnych KeepCup-erov, to odsúhlasí, alebo sa prinajmenšom inšpiruje. Ak KeepCup nevlastníte, nevadí, možno Vás inšpirujem tiež. A možno aj nie. Ale už čítajte!

1. KeepCup priťahuje komplimenty.

„Jé! Ten je krásny!“ „Čo je to za krásny pohárik?“ „Ježišiii!“ a tak ďalej. To sú len niektoré z nespočetných precukrených reakcií, ktoré si s KeepCupom v ruke vypočujete. Hlavne ak je farebný. Čím farebnejší, tým viac presladených reakcií. Overené brnenskými ulicami.

2. Keď dôjde káva, nie je čas na paniku.

V takejto chvíli sa Vám naskytne viacero možností. Po a) dať si druhú (alebo tretiu. alebo ôsmu, veď čo), po b) naliať si doň iný nápoj-minerálku, džús, vodku, jednoducho to, na čo máte chuť. Výhodou tohoto bodu je, že ak Vám dôjdu financie, ale smäd pretrváva, môžete si doň napúšťať pitnú vodu na nejakom bezplatnom mieste (odskúšané pre zmenu v škole) a ušetríte aj jednu PET fľašku (ďalší eko-bod pre KeepCup!).

3. Nemusíte sa báť, že ho nebudete používať.

KeepCup je taký pekný, že minimálne prvé týždne ho budete ťahať všade so sebou. Či už si doň dáte kávu, čaj, nakrájané jablko alebo vodu, stále bude vyzerať rovnako dobre a vy naň budete pyšní.

4. Je užitočným spoločníkom na párty.

Vždy budete s KeepCupom naisto vedieť, ktorý pohár je Váš a nikto sa Vám z neho bez povolenia nenapije, lebo je príliš pekný na to, aby si ho niekto len tak vzal. A ešte je to aj dobrá téma na rozhovor.

5. Pri varení na intráku je extrémne nápomocný.

Toto je fakt získaný čisto praxou. Predstavte si situáciu-kúpite si instantné cestoviny, na ktorých píše, aby ste ich za stáleho miešania priviedli do varu v jednom litri vody. Jednoduché! Pustíte sa do varenia a zrazu zistíte, že neviete, koľko je liter vody, nemáte po ruke odmerku (odmerka na intráku?), ani litrovú fľašu, ani pohár s odmerkou. A zrazu si spomeniete, čo to bolo vnútri na KeepCupe, keď som si ráno zalieval(a) kávu? Hej, odmerka! Je tam! Mne a známym z chodby zachránila veľké množstvo obedov a len vďaka nej som vedela odmerať, koľko je liter vody. Veľké astronomické plus!

6. Vyzerá dobre nie len v ruke, ale aj na fotkách.

Skúste ho odfotiť pri knihe, v ruke hoci aj pri bielej stene, zhora v ruke s topánkami na hocakom chodníku, v lese, na čistinke, na vrchole tatranského štítu, v kaviarni vedľa koláča, so psom/mačkou, so sebou, v Brne, Paríži či Budapešti. Všade! A aj bez filtra na Instragrame.

7. Chce sa Vám ísť do školy alebo do práce.

Ja mám odskúšanú školu a zázračne to funguje. Ráno je krajšie, cesta do školy tiež (akurát výber oblečenia je celkom výzva, ak máte pestrofarebný šatník a štvorfarebný KeepCup), na lavici vyzerá super, spríjemní prednášku, zahreje, prebudí a aspoň sa potom lepšie koncentruje.

8. Pre veľkomešťanov-nevyhodia Vás s ním z električky!

Neviem ako v iných mestách, no v Brne sa často stáva, že šalina (pozn.red.: v brnenskom slangu „električka“) sa po nástupe cestujúcich s jedlom alebo pitím v ruke chvíľu nehýbe a potom sa z reproduktorov ozve známy hlas oznamujúci, že cestujúci s otvoreným jedlom či nápojom by si mali vystúpiť (platí to aj pre nápoje v plastových pohároch). KeepCup má tú výhodu, že navrchu má zázračný uzáver, ktorý z neho nerobí otvorený nápoj a páni šalinári to asi vidia, pretože ma ešte nikdy zo šaliny s KeepCupom nevyhodili. V Brne asi platí heslo-sloboda všetkým KeepCupom!

9. Ten pocit, keď si objednáte kávu do KeepCupu.

Niekedy sprevádzaný začudovaným pohľadom obsluhujúceho, no väčšinou milým úsmevom a pochvalou. Je to výborný pocit byť výnimkou medzi ostatnými s papierovými pohármi v ruke. Aj keď na Vás budú možno trochu krivo pozerať.

10. Nie je hanba mať viac ako jeden!

Ja mám štyri. Dva sklenené, dva plastové. Stále im kombinujem vrchnáky, objednávam/robím si do nich kávu, varím s nimi, dôkladne ich čistím, beriem ich na prechádzky, učím sa s nimi a hlavne, mám ich rada. Lebo mi dávajú pocit, že robím niečo užitočné. Niečo, čo má zmysel.