14 príkladov inovatívnych kaviarní: šálky z použitej kávy či dômyselne zabudované nabíjačky

14 príkladov inovatívnych kaviarní: šálky z použitej kávy či dômyselne zabudované nabíjačky

Človek pri príchode do väčšiny kaviarní uvidí krásne prostredie a do nosa mu okamžite udrie nádherná omamná vôňa čerstvo upraženej kávy. Čo viac si priať? Niektoré kaviarne sú však o krok vpred a svojou inovatívnosťou alebo originalitou predčia iné. Ktorý nápad sa vám páči najviac?

V tomto menu sú osobitne označené jedlá, ktoré sú fotogenické a instagram-friendly.

V tejto kaviarni majú tri druhy presýpacích hodín na rozdielny čas lúhovania vášho čaju.

Káva podávaná v šálke s podšálkou, ktoré sú vyrobené z recyklovanej kávy.

Táto kaviareň vám ochotne požičia dáždnik, ak ste si ten svoj zabudli doma. A ak ho vrátite, dostanete kávu zdarma ako poďakovanie.

Táto kaviareň má tzv. „boomerangové hrnčeky“, ktoré môžete využiť, ak ste si svoj KeepCup pohár zabudli doma. Vrátite ho, keď budete mať cestu naspäť.

V niektorých kaviarňach vám pripravia kávu s vašou podobizňou.

Nemáte radi ľad v ľadovej káve, ktorý vám ju po rozpustení zbytočne rozriedi? Táto kaviareň vám do nej pre uchovanie chute radšej dá zmrazené kávové kocky.

Táto kaviareň vám dá kávu zdarma, ak pozbierate aspoň zopár odpadkov z neďalekej pláže.

Táto zase ponúka použitú kávu v balíčkoch, ktorú môžete použiť do vášho kompostu.

Niektoré kaviarne používajú stále nešťastné plastové slamky, tie uvedomelejšie zasa napríklad nerezové slamky. V tejto ale ponúkajú slamky cestovinové. To, či ich horúca káva neuvarí a nebude následne chutiť ako špagety, žiaľ, netušíme. :)

Krásne a prehľadné vysvetlenie typov káv. V tejto kaviarni sa zákazníci zrejme nepýtajú častú otázku, aký je rozdiel medzi kapučínom a macchiatom.

Na výklade tejto kaviarne si podľa prehľadného testu vyberiete svoju kávu už vonku a vnútri pri pulte sa tak netvoria zbytočné rady zákazníkov, ktorí si svoju kávu nerozhodne dlho vyberajú.

V slnečníkoch na tejto terase nájdete zabudované nabíjačky na smartfóny. Takže si počas popíjania kávy a dobíjania vašich bateriek nabijete aj baterku na vašom telefóne.

V tejto kaviarni zázračne zaplatíte menej, ak si kávu vypýtate s čarovnými slovíčkami.

 

Chcete, aby aj vaša kaviareň bola o krok vpred? Skúste to s nami! Pre spoluprácu so značkami KeepCup (distribúcia v SR, ČR a AT), alebo a Acme & Co nás môžete kontaktovať TU.

 

Zdroje fotografií: buzzfeed.com