Univerzita v Edinburgu a jej príbeh s KeepCup pohármi

Univerzita v Edinburgu a jej príbeh s KeepCup pohármi

Univerzita v Edinburgu bola založená v roku 1583 a dodnes je svetovým lídrom vo vysokoškolskom vzdelávaní a výskume. Zastrešuje 6 kampusov, viac ako 32 000 študentov a 12 000 zamestnancov. Síce bola univerzita založená pred 435 rokmi, je stále veľmi pokroková. Rieši súčasné globálne výzvy, akými sú chudoba, zmena klímy a rastúci dopyt po energii, potravinách a vode. V súčasnosti taktiež odvádzajú 85% svojho odpadu do kontrolovaných skládok.

Výhody pre ekologicky zmýšľajúcich

Aby univerzita motivovala študentov a zamestnancov k „ekologickej revolúcii“, ponúka prvý nápoj zdarma a zľavu 0,2 libry na všetky nápoje zakúpené do vlastného KeepCup pohára.

Výsledky

Univerzita v Edinburgu bola prvou škótskou univerzitou, ktorá sa rozhodla pre ekologický krok s pohármi KeepCup. Od roku 2011 ich predala už viac ako 19 000! Obrovský úspech v zavedení KeepCup pohárov na tejto akademickej pôde je tiež dôkazom ich záväzku znižovať množstvo odpadu. Iniciatíva udržateľnosti bola prijatá vo viacerých fakultách a univerzitných kaviarňach.

„S KeepCupom sme o krok dopredu. Zatiaľ či iní riešia kompostovateľné jednorazové poháre, my netvoríme odpad vôbec, keďže KeepCup poháre používame stále dookola. Vieme, že sme urobili dobrý krok, pretože aj rôzne iné pracoviská univerzity si zakúpili KeepCup poháre s vlastnými logami, ktoré predávajú alebo ich darovali zamestnancom a študentom v uvítacích balíčkoch. Posolstvo, ktoré šírime, je jednoduché: pripojte sa k revolúcii!“ Ian Macaulay, zástupca riaditeľa stravovacích služieb univerzity.

„KeepCup bol veľkým úspechom a jeho predaj aj naďalej funguje veľmi dobre. Mám pocit, že kvalitný produkt spolu s krásnou myšlienkou znovupoužiteľnosti je dôvod, prečo sa mu u nás tak veľmi dobre darí. Zamestnanci a študenti sú na našu univerzitu pyšní, a preto aj jej logo chcú ukazovať na produkte, akým je KeepCup pohár." Gordon Chalmers, manažér pre návštevnícke centrum.

Inšpiroval vás príbeh Univerzity v Edinburgu a chceli by ste taktiež KeepCup poháre s logom vašej firmy? Neváhajte nás kontaktovať na tomto linku.