Prečo si zadovážiť KeepCup?

Poháre KeepCup nie sú u nás žiadnym nováčikom, no občas neuškodí zopakovať si niekoľko hlavných dôvodov, prečo oslovil ako nás, tak tisíce ďalších ľudí po celom svete. Takže prečo si vlastne zadovážiť KeepCup?

 

  1. Lebo šetrí prírodu. 

Kúpili ste si už niekedy kávu so sebou v jednorazovom papierovom pohári? A napadlo vám niekedy, koľko ľudí robí dennodenne (mnohí aj viackrát do dňa) to isté? Koľko papierových pohárov po dopitých nápojoch sa denne na svete vyhodí a kde tento odpad končí?

Nuž, odpovede na posledné dve otázky sú dosť znepokojivé. A ešte znepokojivejšie je to, koľko málo ľudí si tieto závažné problémy uvedomuje. A práve pre tých, ktorých to trápi, je tu práve tento malý (viac či menej) farebný znovupoužiteľný pohár KeepCup na váš obľúbený takeaway nápoj, ktorý slúži ako náhrada jednorazových papierových pohárov.

A ako to s KeepCup funguje? Tak, základom je nosiť ho so sebou a používať ho vtedy, kedy by ste inak použili jednorazový papierový pohár čiže hlavne pri stánkoch s kávou so sebou či v kaviarňach. Oproti jednorazovým pohárom, ktoré sa po jednom použití obyčajne vyhadzujú, je tu jeden podstatný rozdiel - KeepCup si po dopití nápoja jednoducho prinesiete späť domov, umyjete ho a ďalší deň celý postup opakujete.

  1. Lebo je vyrobený zo „zdravého plastu“. Alebo zo skla. 

Plastový KeepCup je vyrobený z plastu, ktorý sa označuje ako BPA free, čo znamená, že neobsahuje zložku BPA, ktorá sa obvykle v plastoch nachádza a dokáže byť veľmi škodlivá pre naše zdravie. Plasty obsahujúce BPA totiž do potravín, ktoré do nich uskladníte, vypúšťajú látky, ktoré môžu mať nebezpečný dopad na ľudský mozog a na celkový chod organizmu. Len pre zaujímavosť, samotný pohár a viečko KeepCupu sú vyrobené z polypropylénu, uzáver zase z polyméru polyetylénu (alebo tiež TPU) a prstenec na pohári je silikónový.

A ak ste zásadne proti plastom akéhokoľvek druhu, môžete siahnuť po sklenených KeepCup, ktoré sú takisto krásne a ekologické a káva z nich chutí rovnako výborne.

 

  1. Lebo je prvý!

Presne tak! KeepCup je totiž úplne prvý znovupoužiteľný pohár vyrobený na svete, ktorý spĺňa štandard baristov, čiže je vhodný pre kaviarenské stroje a výberová káva v ňom neprichádzala o svoju výnimočnú chuť. Na jeho vzniku má podiel súrodenecká dvojica z Austrálie, ktorá týmto krokom chcela nielen znížiť každodenné množstvo odpadu produkovanom v ich kaviarni, ale aj rozšíriť posolstvo KeepCupu po celom svete. A to sa mi už niekoľko rokov úspešne darí.

  1. Lebo môže zmeniť svet.

Myšlienka znovupoužiteľného pohára na kávu je jedným z riešení zníženia množstva svetového odpadu. Preto ak sa KeepCup dostane do povedomia ľudí, ktorí pijú kávu z jednorazových pohárov, dokáže pomôcť prírode, ktorá v posledných rokoch pri ohromnej ťažbe a produkcii tak veľmi trpí. Možno to bude znieť priveľmi dramaticky, no poďme spoločne zmeniť svet, nech je krajším miestom pre nás všetkých!

  1. Lebo je skvele navrhnutý.

Ekologický zámer KeepCup sme si už vysvetlili. Teraz je však čas spomenúť to, že KeepCup k tomu všetkému aj dobre vyzerá. Je navrhnutý tak, aby zalahodil vášmu oku a zároveň aby spĺňal podmienky pre pravý a plnohodnotný zážitok z kávy. Vybrať si môžete z rôznych farebných variácií a veľkostí (SiX, XS, S, M, L) podľa vašich preferencií. Dokáže doplniť outfit, do ruky padne ako uliaty a často poteší nielen baristov, ktorí ho vždy vidia radi.

Na záver ešte treba poznamenať, že aj keď je myšlienka znovupoužiteľného poháru na kávu super, KeepCup nemusí sadnúť každému. My ho však milujeme a budeme ho so sebou nosiť či už v taške alebo v ruke, lebo tam mu to pasuje najviac.