POZVÁNKA: on-line stream prednášok v spolupráci s Brain & Breakfast

POZVÁNKA: on-line stream prednášok v spolupráci s Brain & Breakfast

Pozývame vás na prednášky, ktoré budeme vysielať cez on-line stream v spolupráci s projektom Brain & Breakfast v priestoroch nášho novučičkého popradského Showroomu.

U nás v mabets sa v poslednom období udiali veľké novinky. Jednou z nich je aj presun nášho showroomu na nové, krajšie a väčšie miesto. Na novej adrese sme otvorili aj našu FELKA café & brew bar, do ktorej vás všetkých srdečne pozývame nielen na dobrú kávu a príjemne posedenie, ale aj na premietania zaujímavých a hodnotných prednášok. O čo presne ide?

 

Ako premeniť odpad na peniaze?

Presne tak znie téma prvej prednášky, ktorú môžete v našom popradskom showroome sledovať už 5. 3. 2020 od 8:30. Účasť je úplne zdarma, kvôli kapacite je však potrebná bezplatná rezervácia na tomto linku. Cirkulárna ekonomika je nový ekonomický model, ktorý predstavuje protiklad terajšieho modelu, kde podstatou systému „zober-vyrob-zahoď” je predovšetkým vysoká spotreba neobnoviteľných surovín, čo nemôže fungovať dlhodobo. Zohľadnením ďalších negatívnych faktorov ako zlé pracovné podmienky v rozv. krajinách, populačná explózia a negatívne dopady na životné prostredie, terajší systém môžeme považovať za ekologicky aj sociálne neudržateľný. Naopak, cirkulárny model zaisťuje stabilnú ekonomiku, aj zdravé životné prostredie. Jeho podstata je založená na efektívnom využívaní prírodných zdrojov dosiahnutom účinným zhodnocovaním použitých materiálov, produktov a komponentov. Ich neustále vracanie do cyklu zabezpečuje uzavretie materiálových tokov. Tým sa výrazne minimalizuje odpad a náklady na materiálové vstupy a energiu. Na prvom on-line vysielaní sa teda budeme venovať základným princípom cirkulárnej ekonomiky a príkladom dobrej praxe nielen zo zahraničia, ale aj zo Slovenska.

On-line streamy inšpiratívnych prednášok na rôzne témy budeme prinášať každy druhý štvrtok vo Felka café. Prvý stream začne 5. marca od 8:30 do 10:00. 

Hosť: Martina ĽUPTÁKOVÁ

Martina je členkou neziskovej organizácie Inštitút cirkulárnej ekonomiky, ktorého poslaním je pomôcť Slovensku s prechodom na obehové hospodárstvo. Pracuje na vzdelávacích, analytických či koncepčných projektoch. V poslednej dobe riešila témy ako bioplasty, expandovaný polystyrén, textil či bezodpadové kancelárie. Pomáhala aj rozbehnúť cirkulárne aktivity slovenskému Curaproxu.

Bezplatne rezervovať miesto na najbližší on-line stream prednášky >>>