Čo s kávou po jej dopití? Nevyhadzujte ju!

Čo s kávou po jej dopití? Nevyhadzujte ju!

Okrem toho, že má pitie kávy blahodarné účinky na naše zdravie, je aj fantastickým prostriedkom na skrášlenie nášho zovňajšku. Nie náhodou sa totiž pridáva do rôznych kozmetických produktov. Káva tiež funguje aj ako šikovný pomocník v domácnosti.

Žijeme v dobe, kedy každý z nás produkuje obrovské množstvo odpadu. Častokrát vyhodíme aj to, čo by sa ešte dalo využiť. A rovnako je to aj s kávou – po jej dopití nemusíme hneď utekať vyhodiť zomletú použitú kávu. Ukážeme vám,  ako ju ešte môžete využiť.

Perfektný prírodný peeling

Použitá rozomletá káva má skvelé exfoliačné účinky a pomáha našu pleť zbaviť odumretých kožných buniek.

Stačí ju naniesť na pokožku tváre alebo tela a krúživými pohybmi urobiť peeling. Ak kávu zmiešate napríklad s kokosovým olejom, bude sa nanášať lepšie a výsledkom bude hladká a hydratovaná pokožka.

Maska na rozjasnenie pleti

Vyzerá vaša pleť unavene a chýba jej energia? Nemusíte hneď bežať do drogérie a kupovať predražené kozmetické produkty! Vhodných pomocníkov totiž pravdepodobne máte vo svojej kuchyni aj v tejto chvíli. Stačí, ak zmiešate biely jogurt, med a kávu. Následne túto zmes nanesiete na pleť a necháte pôsobiť 20 minút.

Bojovník proti celulitíde

Kávový peeling je taktiež skvelý pomocník v boji proti celulitíde. Všimnite si, že káva alebo kofeín je obsiahnutý vo veľkom množstve anticelulitídnych prípravkov. Nie je to náhoda – káva totiž pomáha pokožke prekrviť sa, krásne ju vypne a vyhladí. Doprajte si pravidelnú kávovú masáž postihnutých partií a zakrátko uvidíte výsledky!

Káva na unavené chodidlá

Káva má skvelé antioxidačné účinky, zjemňuje pokožku a prekrvuje ju. Viete ale, že pôsobí aj ako prírodný deodorant a pohlcovač pachov? Zmiešajte jeden diel kávy s dvomi dielmi kokosového oleja. Chodidlá najskôr namočte do horúcej vody a následne na ne zmes naneste a masírujte.

Peeling pokožky hlavy

Keď sa povie peeling, väčšina z nás si predstaví odstraňovanie odumretých čiastočiek kože z našej tváre alebo tela. Netreba však zabúdať na to, že peeling si zaslúži aj pokožka našej hlavy. Odstránia sa tak staré bunky a zvyšky produktov na vlasy, pokožka sa prekrví a podporí sa rast vlasov. Stačí, ak na začiatku umývania (ešte pred šampónom) nanesieme na pokožku hlavy mletú kávu a jemne masírujeme. Pokračujeme šampónom a kondicionérom.

Káva ako pohlcovač pachov

Viete o tom, že káva pôsobí ako skvelý pohlcovač pachov aj v našej domácnosti? Po uvarení a vypití kávy rozomleté semená nevyhadzujte, ale ich umiestnite vo vhodnej nádobke do chladničky. Práve tam totiž perfektne pohltia všetky nežiadúce pachy.

Odstránenie škrabancov na dreve

Káva á taktiež silné farbiace účinky, a preto ju niektoré hnedovlásky používajú na oživenie farby vlasov. Túto jej funkciu však môžete využiť aj vo svojej domácnosti. Máte poškrabané drevené schody či nábytok?

 

A viete o tom, že si kvalitnú výberovú kávu z Kene, ktorá je navyše fair trade?

Prezrieť kávu The Coffee Collective >>>