5 vecí, ktoré zažíva len skutočný kávoholik

5 vecí, ktoré zažíva len skutočný kávoholik

Na svete sú len dva typy ľudí – tí, ktorí milujú kávu a potom tí bežní smrteľníci. Prvá skupina neberie tento nápoj ako každodennú súčasť života, ale priam ako umenie v šálke na kávu. Ak k nej patríte aj vy, určite viete, že dobrá káva naštartuje deň vždy správne. Zlepšite si deň ešte viac a prečítajte si naše vtipné situácie, v ktorých sa kofeínoví nadšenci nachádzajú veľmi často.

 

Ľudia na vás pred rannou kávou NESMÚ HOVORIŤ

Legendy hovoria, že existujú ľudia, ktorí ráno vstanú skôr, idú si zabehať alebo zacvičiť, vychutnajú si svoje raňajky a idú do práce. Určite však aj vy patríte do skupiny, ktorá pred svojou rannou kávou ani nie je schopná pozdraviť sa inej osobe. Jednoducho, deň pre vás začína až po prvom dúšku. Pred rannou dávkou kofeínu sa cítite ako klbko ospalého neporiadku, ktoré nie je schopné vyjsť z postele. Každé zívnutie je nemé volanie po káve a ak patríte k skutočným kávoholikom, určite sa u vás doma nachádza aj tričko alebo hrnček s nápisom: „Nehovor na mňa, pokiaľ som nemal kávu!“

 

Šálky Acme & Co >>>

Čaju proste nerozumiete

Možno patríte k liberálom a odvážlivcom, ktorí pijú čaj aj kávu, no ak si z ponúkanej dvojice vyberiete naozaj čaj, potom nie ste skutočným kávoholikom. Tí jednoducho čaju nerozumejú a pri jeho pití absolútne necítia ten správny „kopanec.“ Oproti svätému grálu kofeínu je pitie čaju v podstate len pitie čistej vody. Správny kávový nadšenec sa v trendoch pitia zeleného alebo bylinkového čaju absolútne nerozumie a aj malý dúšok považuje za absolútnu zradu. Určite vám aspoň raz napadlo, ako ľudia môžu prežiť deň len na čaji?

 

Objavenie novej kaviarne je pre vás malým sviatkom

Určite sa vám neraz stalo, že ste po potulkách mestom zacítili vôňu kávy aj na kilometer a nos vás doviedol priamo do neznámej novej kaviarne. Pre každého kávoholika je to skutočne sviatkom, pretože v danom momente nevníma prítomnosť a ani spoločnosť, s ktorou vlastne do kaviarne prišiel. Jediné, čo ho zaujíma, je ponuka kávy. Kávoví závisláci sa v takomto prostredí proste cítia najlepšie.

 

O káve sa s vami hádať netreba

Bežní ľudia povedia, že je to len káva. Vás však tieto slová dokážu nahnevať do nepríčetnosti! Vy sa totiž o váš obľúbený nápoj zaujímave až chorobne – máte prehľad v nových zmesiach, intenzitách, spôsoboch praženia či dokonca o mlieku, ktoré si do neho možno z času na čas pridávate. Nikto sa s vami neháda, pretože vaše chuťové poháriky presne rozoznajú etiópsku kávu od tej juhoamerickej. Najčastejšie sa zrejme nahneváte vtedy, keď niekto nevie rozdiel medzi Latte a kapučínom.

 

Slabá káva je vaša nočná mora

Kávoví závisláci majú jednoduché pravidlo – čím silnejšia, tým lepšia. Tie najvážnejšie prípady svoju kávu nosia v KeepCup pohári silnú, čiernu a mlieka sa štítia ako čert kríža. Ak k nim patríte aj vy, na ľudí, ktorí si do kávu dávajú trikrát viac mlieka, hľadíte prinajmenšom neveriacky.

Viac šálok Acme & Co >>>