Poďte s nami do múzea...

Konečne sme sa dočkali novej kolekcie ekotašiek LOQI, ktorých posledné kúsky nás robia stále viac závislými. Dizajnéri v LOQI majú jasno v tom, ako zaujať zákazníkov, pretože vyberajú stále magickejšie a zábavnejšie vzory a je vidieť, že o nápady v ich dielni nie je núdza.

Predstavujeme vám teda novú kolekciu LOQI Museum II. Príjemné kochanie sa, vážení! :)


Cecil BEATON – Queen Elizabeth II

Maľovaná fotografia či fotografická maľba britskej panovníčky Alžbety II. v Buckinghamskom paláci od Cecila Beatona, oficiálneho fotografa kráľovskej rodiny, sa považuje za jeden z dobovo najvýznamnejších portrétov jej veličenstva. Kráľovná je zobrazená v celej svojej paráde spolu s korunovačnými klenotmi, je to kočka!

 

 

 


Franz MARC – Blue Fox

Pre milovníkov expresionizmu je tu Modrá líška, olejomaľba silno ovplyvnená kubizmom a futurizmom od nie tak veľmi známeho nemeckého maliara Franza Marca z jeho kolekcie modrých zvierat (okrem líšky hlavne koní a srncov-dvoch si dokonca choval vo svojom sídle).

 

 

 


Gustav KLIMT – The Fulfillment

Jeden z troch obrazov zo svetoznámej série Klimtových diel zobrazuje pár vo vrúcnom objatí. Hlavná téma však nie je vyjadrená láskou milencov ale ornamentmi, ktoré pokrývajú väčšinu obrazu-špirály na pozadí predstavujú strom života a ornamenty na plášti muža zase egyptského boha slnka.

 

 

 


Martin Johnson HEADE – Still Life with an Orchid and a Pair of Hummingbirds

Neveľmi známy americký maliar, ktorý obľuboval prírodu od lesov a lúk až po morské pobrežia s tropickými vtákmi a leknami, ktoré sú zobrazené práve na jednej z tašiek, ktorá určite očarí rovnakých zaľúbencov do prírody akým bol aj sám autor.

 

 

 


Paul GAUGUIN – Horseman on the Beach

Gauguin patrí medzi tých maliarov, ktorých by mal každý poznať najmä kvôli originalite a nevšednosti diel. Ku Gauginovej inšpirácii silno prispel pobyt na Martiniku, vďaka čomu sa do jeho diel vniesol závan exotiky.

 

 

 

 


René MAGRITTE – The Promise

Magritte bol francúzsky surrealistický maliar, ktorý taktiež vytŕčal z davu svojím netradičným vnímaním reality plným čiernych klobúkov a nadýchaných bielych obláčikov na oblohe. Na obraze Sľub je znázornená holubica, ktorá je symbolom mieru, no kto vie, čo znamená v ponímaní Magritta.

 

 

 


René MAGRITTE – The Treachery of Images

Alebo „Zrada obrazov“ vytvoril Magritte ako čerstvý tridsiatnik. Je to obraz preplnený iróniou a Magrittovým prazvláštnym vnímaním sveta. Na obraze je znázornená fajka a pod ňou je napísané „Toto nie je fajka.“, čo je vlastne pravda, keďže na obraze je len reprodukcia fajky. Dôvtipné, nemyslíte? Pre mňa je tento design tašky spolu s nasledujúcou maľbou víťaz celej kolekcie.

 

 

 


Vincent van GOGH – Starry Night

To, že si van Gogh odrezal ucho a že namaľoval Slnečnice vie každý. Ale to, že to bol impresionista z Holandska a namaľoval krásne diela, akým je aj Hviezdna noc, ktorá znázorňuje trošku zidealizovanú provensálsku dedinku tesne pred východom slnka, v ktorej van Gogh našiel svoj azyl, vie málokto. Dielo, ktoré patrí medzi najznámejšie a najhodnotnejšie maľby vystavené v Museum of Modern Art v New Yorku, môžete odteraz nosiť všade so sebou, no nie je to super?

 

 

Celá kolekcia Museum nám všetkým učarovala a ja osobne sa neviem rozhodnúť, ktorú si obstarám. Doma mám už dve, ale ako sa dá odolať takým lahodným vzorom? Moja umelecká duša plesá, oko sa kochá pohľadmi na jedinečné diela a moje pragmatické prírodu-šetriace ja mi radí, aby som do toho išla znova. A ja súhlasím! 

Tak a teraz je rada na Vás – zaobstarať si jednu surrealistickú, impresionistickú, expresionistickú či inú LOQI alebo nie? Ja radím áno, budete na tú svoju hrdí a čo je najdôležitejšie, budete jej verní. Pretože nosiť na ramene veľdielo je privilégium, ktoré dostanú len vyvolení. Len tí, ktorí podľahnú čaru LOQI a už sa z neho s najväčšou pravdepodobnosťou nevymania.

 

Súťaž o tri tašky LOQI z kolekcie Museum!

Napíšte nám, ktorá taška sa Vám najviac páči, trom z vás ju už tento piatok pošleme! Výsledky zverejníme v piatok 21. augusta 2015 o 20:00.

Výhercovia súťaže: Mária Birásová, Jana Dušková, Štefan Laššán

Gratulujeme! :)