5 tipov na darčeky pre všetkých kávomilov

5 tipov na darčeky pre všetkých kávomilov

Vianoce sú za dverami a žiaden kávomil nepohrdne pekným tematickým darčekom. V poslednom období sa káve v našich končinách venuje veľa pozornosti, čomu sa aj my v mabets nesmierne tešíme, keďže všetkému okolo nej venujeme veľa pozornosti. Ako huby po daždi vznikajú nielen krásne a fotogenické kaviarne, ale aj zaujímavé a voňavé druhy káv alebo kvalitných šálok a kávového príslušenstva. Obdarovať na Vianoce kávomila je preto ľahšie než kedykoľvek predtým. Prinášame vám preto pár našich tipov. 

1. Káva

Čomu sa každý kávopič, kávoholik a kávomil poteší najviac? Je to predsa jednoduché – dobrej a kvalitnej káve. Ešte pred samotnou kúpou by ste však mali vedieť, akým spôsobom daná osoba kávu pripravuje a aký druh má najradšej

2. Kvalitná šálka

Šálky, ktoré máme na mysli a prerazili v kávovom svete, boli vynálezom Jeffa Kennedyho – krstného otca espressa na Novom Zélande. Keďže chcel vytvoriť perfektnú šálku na kávu, jeho dizajn zahŕňal pomer váhy a správnej veľkosti uška bez ohľadu na odolnosť voči otlčeniu a pádom, ktoré sa bežne stávajú. Šálky Acme & Co sú považované za vzor, podľa ktorého sa vyrábajú všetky ostatné espresso šálky.

Šálky Acme & Co sú považované za vzor, podľa ktorého sa vyrábajú všetky ostatné espresso šálky.

3. Zaujímavý cold brew

Cold brew je metóda prípravy kávy za studena, ktorá vyžaduje dlhší čas. Vďaka tomu v nej nájdete skvelé a vyvážené chute, ktoré vás osviežia. Ale to váš kávomil určite veľmi dobre vie. Cold brew jednoducho milujeme a myslíme si, že ho bude milovať každý fanúšik dobrej kávy. Obdarovanej osobe nezabudnite spomenúť, že cold brew Cold Lab je výborný s citrónom, limetkou, medom či kokosovým cukrom.

4. Pohár na kávu so sebou

Značka KeepCup je priekopníkom vo svete pohárov na kávu so sebou. Váš kávomil si vďaka ich pohárom môže svoju obľúbenú kávičku kamkoľvek so sebou. KeepCup pohár je stvorený aj pre kávomila, ktorý rád cestuje. Najväčšou výhodou je, že konečne môže dať úplné zbohom jednorazovým pohárom na kávu. Stačí len vybrať dizajn, ktorý je pre neho najvhodnejší.

5. Nevšedný kávový poukaz

Každý poriadny kávomil sa dozaista poteší akémukoľvek darčekovému poukazu do kaviarne. Ak však hľadáte nejaký osobnejší a originálny darček, vlastnoručne vytvorte sadu darčekových poukazov na spoločné kávičkovanie vo vašej obľúbený kaviarni. Nemusíte darovať len viacero poukazov do jednej kaviarne. Pokojne darujte len jeden na kávu v inej krajine a spoločné kávičkovanie spojíte s príjemným výletom.