4 tipy na last-minute balenie darčekov v štýle Zero Waste

4 tipy na last-minute balenie darčekov v štýle Zero Waste

Vianoce sú na rohom a ak už patríte medzi tých, ktorí nič nenechali na poslednú chvíľu a všetky darčeky pre svojich blízkych vymysleli a zrealizovali v predstihu, určite už rozmýšľate nad ich zabalením. V obchodoch nájdete množstvo krásnych vianočných baliacich papierov, v ktorých určite darčeky budú vyzerať krásne a lákavo. Čo tak však tento rok zbytočne nekúpiť nové baliace papiere a využiť radšej to, čo už máme doma? Vytvorili sme pre vás 4 nápady na last-minute balenie darčekov inšpirované Zero Waste štýlom z veci, ktoré určite máte doma aj vy.

Noviny namiesto baliaceho papiera

Noviny slúžia perfektne nielen na čítanie, ale aj šúpanie zemiakov či leštenie okien. Rovnako dobre poslúžia aj na zabalenie darčekov! Vianočné drobnosti zabalené v novinách a ozdobené napríklad prírodným povrazom a halúzkou ihličnanu vyzerajú originálne. Navyše ste tiež využili niečo, čo by ste inak možno vyhodili. Stačí len dať pozor na to, aby sa na novinách na vianočnom darčeku nevynímal napríklad nejaký politik, ktorého vami obdarovaná osoba nemá príliš v láske.

Kompótový pohár na maličkosti

Ak sa chystáte zabaliť niečo malé (bižutériu, ponožky, prírodné mydlo,...), perfektne vám poslúži napríklad starý dobrý kompótový pohár. Máme ho doma všetci a po odbalení darčeka nemusí putovať do kontajnera, ale ho daná obdarovaná osoba môže naďalej využívať a napríklad vám v ňom o rok podaruje domácu marmeládu.

Stará kartónová krabica

Ak vás opustí všetka kreativita, vždy je tu stará dobrá kartónová krabička, ktorú určite doma máte. A ak nie, stač zabehnúť do akéhokoľvek obchodu a vyprosíkať si takú, z ktorej nesvieti veľké logo značky. Krabicu môžete následne ozdobiť alebo popísať personalizovanými nápismi, ktoré obdarovávanému človeku vykúzlia úsmev na perách.

Ekotaška namiesto baliaceho papiera

A čo tak zabaliť darček do iného darčeka? To je nápad! Po rozbalení darčeka a všetkej tej vianočnej radosti ekotaška taktiež nepoputuje do koša, ale ju obdarovaná osoba naplno využije ako jeden z ďalších darčekov. Stačí len vybrať ten správny motív a veľkosť.